maanantai 18. helmikuuta 2008

Pranzi e Cene @ Flo

Hintataso kaikissa "opiskelijaystävällinen". Primit alle 10 e. Secondot n. 15 e. Pastat ja pizzat alle 10 e. Lisäksi usein coperto n. 2,5 e. Useimmissa myös lounasta, kuten pastaa. Aukioloajat useimmiten 12-14.30 ja 19-23.

Osteria del Gatto e la Volpe
Via Ghibellini 15
Firenzen parhaita ravintoloita. Pöytään tuotu leipä on jumalaista, samoin pappa del pomodoro. Pizzat napolilaisittain paksulla pohjalla. Usein täyttä, mutta ilman varaustakin pääsee. Jos odotus venyy yli 20 min ravintola lahjoittaa jonottajille viinilasillisen. Ei hassumpi tapa kuluttaa aikaa kesäiltaisin.

Il Pizzaiuolo Via de'Macci 113
Tee varaus vaikka käymällä paikan päällä ja odottelemalla läheisessä Rex Cafessa. Väitetty Firenzen parhaaksi pizzaksi, mutta myös muuta ruokaa. Viiniä saa pulloittain. Loistava tunnelma. Suljettu sunnuntaisin.

Il Cibréo Via del Verrocchio 8, aivan Pizzaiuolon vieressä
Ravintolapuoli Firenzen kalleimpia, mutta viereinen osteria hinnoittelee itsensä inhimillisemmin. Loistavaa toscanalaista ja klassista. Varauksia ei oteta vastaan. Lähellä Il Mercato Vecchion mielenkiintoinen alue, johon tutustumista olen vasta aloittelemassa.

Ruth's Via Farini 2
Synagogan vieressä. Juutalaista vegeruokaa, suljettu luonnollisesti juutalaisina juhlapäivinä. Hurmaava vanha herra tarjoilemassa.

La Latteria Via degli Alfani 39
Orgaanista ruokaa keskellä opiskelijakorttelia. Usein pelkkää kasvista. Hettainen ja pikkuruinen.

Marione Via della Spada 27
Halpa, erityisesti suhteessa sijaintiin. Rohkeasti sisälle, vaikka näyttää täydeltä. Alhaalta löytyy lisää tilaa. Alakerran vanha herra on alkanut suhtautua meihin kuin kantaasiakkaisiin. Viimeksi saimme ilmaiset grapat.

Enoteca Coquinarius Via delle Oche 15
Hyvä ruokaa ja pitkä viinilista. Secondot omituisesti kylmiä, kuten leikkeleitä jne. Klassisia brucettoja. Miestarjoilijalla omituinen fiksaantuminen Suomeen, mutta se saattoi olla vain me. Pieni flirttaus kannattaa...

Ei kommentteja: