maanantai 10. syyskuuta 2007

Foto, foto, foto...




Hah, vihdoinkin! Olen nyt virallisesti kirjautunut Universita degli Studi di Firenzeen. Tiedekunta on Lettere e Filosofia. Opiskelijakortti on valtava pahvilärpäke, jota nyt sitten pitää raahata vähän kaikkialle. Älytöntä.
Vielä pitää hakea terrisso mense eli ruokalakortti ja liikuntalappunen (jota varten hankin myös lääkärintodistuksen, siinä kysyttiin mm. tuperkuloositaipumusta ja rinnanympärystä). Ja kaikki nämä osastot vaativat passikuvan. Kolme meni tiedekuntaan, kaksi yliopistolle, kaksi ruokalaa varten ja kaksi liikuntakorttia varten. Lisäksi neljä passikuvaa tarvitaan Questuraa varten, jotta voin kertoa heille olevani tässä maassa ja todistaa elinkelpoisuuteni noin niin kuin finansiaalisesti. Sitä ryhtyy epäilemään, että miksi kaikki nämä kuvat? Ja mihin ne oikein laitetaan? Turun yliopistolla ei ole ainoatakaan kuvaa musta. Mikseivät nämä ihmiset hanki skanneria?
Ja miksi juuri passikuvia? Kuka muka näyttää itseltään tai ylipäätään elinkelpoiselta yksilöltä passikuvissa? Mieleen muistuu legendaarinen autokoulunopettajani, joka halusi jokaiselta oppilaalta kuvan muistoksi. Hän kokosi näet oppilaistaan arkistoa ja liitti jokaiseen kuvaan runon tai riimiryhmänpätkän.

Ei kommentteja: