keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Erään tyttölapsen viikko

Maanantai
Ensimmäinen päivä Turussa, linnut laulavat ja muuta soopaa. Kirmaan yliopiston kautta ilmoittautumaan kandidaatinseminaariin ja jatkan matkaa yleishyödyllistämään itseni SPR:n tiloihin. Verenluovutus sujuu mallikkaasti, mutta jälkihoito ei. Silmissä mustenee tuon tuosta, mutta sisu ei anna periksi. Löydettyään itsensä makaamasta Specsaverisin lattialta henkihieveriin säikähtäneen myyjän viereltä tyttölapsi tietää ettei paluuta hyvään viikkoon ole. Raahautuminen takaisin SPR:n hoivattavaksi ja tunteroisen kuluttua taksilla hutera jalkaisena kotiin. Onneksi SPR kustantaa tämän ökyporvarismin. Muutama tunti tehohoitoa makuulla kahvilla ja lakritsalla. Illaksikin järjestyy kuski, jotta tyttölapsi saa hammasharjansa ja nettikaapelinsa.

Tiistai
Piti tapahtua: tapaamiset assistenttien kanssa, opintojen järjestely, korvaavuussopimukset jne.
Miten kävi: RSGT-messut, joista yleispäätelmänä nuorten ihmisten tyhmyys, havaittu sekä Kylmyys että Jeesustyttö, himoittu Raamattupiirien pitsatarjontaa ja Kokoomusnuorten nakukalenteria, haastateltu radioon.
Illalla entisen kämppiksen luokse, josta tuliaisena vedenkeitin.

Keskiviikko
Hammaslääkärin tuomio: viisaudenhammas vex kirurgialla ja purentakisko suuhun. Kulutettu liikaa rahaa kaupungilla. Tavattu ihmisiä, joita ei olisi pitänyt tavata. Netti ei toimi, eikä tyttölapsi nyt vaan osaa. Illalla töissä tehty päätelmä, että kuka hullu keksi lapset ja miksi munkin pitää niitä kärsiä. Salaisia haaveita solariumista. Jaloissa märkiviä rakkoja, joihin isä yleislääkäri määrää ikäviä lääkkeitä. Murjotus.

Torstai
Aamulla pelistä tuijottaa takaisin julma maailma. Silmäluomet ovat peittyneet hilsehtivän ja kirvelevän ihottuman alle. Isä yleislääkäri käskee polille, sairaanhoitaja ihotautilääkärille ja ihotautilääkäri ilmoittaa diagnoosiksi atopian. Tyttölapsen mielestä termiä käytetään liian vapaasti, mutta hakee kiltisti salvat ja tropit apteekista ja suostuu jopa kosmetiikkalakkoon. Tosin ryhtyy rikkuriksi heti illalla, sillä uudet silmälasit eivät ole saapuneet ja punainen look silmissä ei oikein pure. Yöllä syystartissa tyttölapsi ei ymmärrä omaa etuaan vaan viskaa juomansa juuri sen nörtin naamalle, jonka piti korjata tyttölapsen kenkkuileva netti. Rakot pahenevat ja tyttölapsi liikkuu enää meikittä Reinoissa.

Perjantai
Elämä Turussa ei toimi ja tyttölapsi pelastautuu vanhempien luokse. Kokeillaan ensi viikolla uudestaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ou nou! Mä mietinkin että sua ei näkynyt kampuksella, eikä kuulunutkaan kummempia, ja pelkäsin jo hieman että olit unohtunut Miehikkälään ristikoita täyttämään, mutta tilannehan olikin aivan toinen! Olisi kiva vaikka nähdä ensi viikolla, jos maailma olisi vaikka kiltimpi meille molemmille - mullakin on mennyt tämä viikko aika penkin alle.

-emppis

Inka kirjoitti...

Ääk ja voi :( Joskus menee hommat metsään ja kunnolla. Toivottavasti olo on jo parempi ja nähdään lauantaina, pus.

Mä kirjoitan jossain vaiheessa Nykistä ja kohtaamisistani hiiren kanssa. Ja hiirellä tarkoitan sitä elävää otusta, en läppärin hiirtä.

Aino kirjoitti...

Mikä on rsgt?

Kyllä sä opit, vielä.