torstai 17. huhtikuuta 2008

It Must Be Summer, pt. 2

Olen tässä väittänyt pienen eläimen itsepäisyydellä, että tuo perseily, a.k.a. talvi olisi ohi. Uskon, että kevättä ei kuulu odottaa, vaan viettää kunnes säätila tajuaa liittyä bileisiin. Nyt luulen että Ainon ja arskan lisäksi muukin maailma on tajunnut, että kaamos 0 - me 6. Lemme show yawl how it is done:

Haluaisin esittää lisätodisteita teoriani puolesta:

Kevätpörriäinen on ihan paras. Lunastin omani iloisilta tytöiltä, jotka teitittelivät minua, mutta saivat sen anteeksi sillä olin hyvällä tuulella. Kyseisestä julkaisusta olen oppinut, mikä on onnettomuuden ja katastrofin ero. Jos koulukirja syttyy palamaan, se on onnettomuus, mutta jos se jää lukukelpoiseksi, se on katastrofi. Kevätpörriäinen on ihan paras!

Parsakausi alkoi eilen.

Kesätukka. Olen niin rok. Minulla on harmahtavan maantienväriseksi värjätty poikatukka, jossa on takatukka toisella puolella päätä, ja toisella ei ole puolella takatukkaa. Onko mitään siistimpää? No ei taida olla. Orastavan identiteettikriisin alta kannattaa punnertaa leikkaamalla elämästään kaikki kuollut paska pois, myös konkretiaa suosien. Tekee hyvää mielelle, ihan todella. Ei vituta enää paljoa, koska ei vaan pysty. Lisäksi lettini on ihan lelu, sillä ostin tänään elämäni ensimmäisen hiusvahan! Loputtomasti virikkeitä!

Jätskiä
syö nyt muutkin kuin Aino ja sen hassut kaverit aamupalaksi työpaikkaruokalassa (aikuisena on niin siistiä ja karkkia saa syödä vaikkei ois karkkipäivä ja saa valvoa myöhään). Esimerkiksi pukumiehet metron liukuportaissa vetivät mansikkaeskimoita.

Sesonkituotteet, kas niistä tietää sesongin vaihtuneen. Olen tutustunut tieteellisen tarkasti Pepsi Maxin hämmentävästi nimettyyn kausimakuvarianttiin ("Mojo"? I ask you!) joka väittää maistuvansa limeltä ja mintulta. Tiedä häntä. Ensi maistaman perusteella arvioin tuotteen kuvottavaksi. Sittemmin päätin, että se on parasta ikinä, ja tänään hankin kolme litraa lisää. Eilen join sitä töissä, ja jouduin jatkuvasti muistuttamaan itseäni siitä, että se on limsaa, ei drinkki. Oli kyllä jännä tunne käydä esimiehen kanssa tavoite- ja kehityskeskustelua ja täytellä lomakkeita, ja samalla hokea itselleen, että ei Aino, ei se voi huomata, että olet humalassa, koska ethän sä ole! Pullon kyljessä pitäisi olla teksti "JUST ADD RUM" (toki niin kuuluisi lukea monessa muussakin paikassa), sillä luulen löytäneeni ensi kesän parhaan blandiksen. Vaikka on se silti tavallaan pahaa.

Luonto on yleisesti ottaen perseestä (ks. merkintä, jossa kompastuin pupuun), mutta tämä -kappale oli aika symppis eikä ees kovin horroksessa. Tapasin hänet tuossa yksi ilta kotimatkalla, eikä ollut kameraa mukana, mutta puhelin onneksi oli. Ristin hänet Kesäpojaksi.

Olen nyt esittänyt olennaisiksi katsomani todistusaineiston. Jätän asian valamiehistön harkittavaksi, ja haluan lopuksi vielä muistuttaa: jos se on hauskaa, se on hyväksi vatsalle. Paitsi että viski on hauskaa muttei hyväksi vatsalle.

4 kommenttia:

mononegro del fuego kirjoitti...

Mä NIIN haluun nähä sun uuden kesätukan. Sit voidaan vertailla, kummal on lyhempi. (heh)

Vietimme myös täällä pohjolassa kevätpäivää istumalla viehättävämmän kämppikseni kanssa parvekkeellamme juoden olutta aurinkolasit päässä ja kuunnellen musiikkia läppäriltä. Kevät on myös täällä ja päivät kestää pidempään!

Kaikkonen kirjoitti...

uih, kivannäköinen letti :) milloin sen näkee livenä? mäkin kävin vähä retusoimassa mun ruoskaa..

NärhiA kirjoitti...

Nauttikaa kesästänne, sillä olette varmasti varastaneet sen meiltä etelän asukailta. Ja kaikista epärehellisen työn tuloksista pitää nauttia.
Bryssel: viime vuonna +28C ja kiri korkeammalle, nyt +6C ja sataa
Firenze: viime vuonna jäätelö suli kuppeihin ja jalkakäytävät höyrysivät, nyt +12C ja sataa
Pariisi: viime vuonna linnut lauloivat ja Emmi lueskeli puistossa kesämekossa, nyt +8C ja sataa
Mitähän uutta kaupunkia mä voisin kokeilla, jossa olisi vuoden aikaan nähden epätavallisen kylmä ja sataisi?

eeva kirjoitti...

Se Mojo maistuu ihan Väinämöisen Palttoonnapeilta, enkä siis todellakaan vaan yritä keksiä mahdollisimman eksoottista haukkumanimeä kyseiselle lörölle, vaan se on TOTTA. Vaan graavilohi ja oivariini puuttuu. Ja jonkun random-sukulaisen 50-vuotisjuhlat.