torstai 15. marraskuuta 2007

Kylmä ja ankea Bryssel

Tarina pienestä äidistä yksin Brysselissä ja ilman lämmitystä, toisinaan ilman sähköäkin.

"Katsos, mulla ei ole ollut lammitysta talossa lauantaista lahtien. Voitko kuvitella. Taa on ollut kauheaa. Yhtena paivana menin paikalliseen Tarjoustaloon ja ostin ison patterin. Pistin sen seuraavaksi paivaksi tohisemaan. Kun sitten tulin kotiin, olivat sahkot menneet. Talossa ei siis ollut lammitysta eika sahkoa. Olin aivan tyrmistynyt ja se oli kauheaa. Sitten soittelin ja ihmettelin ja lopulta soitin naapurin ovikelloa. Siella oli vanha pariskunta ja elekielella kerroin huoleni. Mies otti minua kadesta, vei alakertaan ja elekielella selvitti, etta alakerrassa on sahkomittarit ja sulakkeet. Jos virrankulutus nousee liian suureksi, sulake napsauttaa sahkot poikki. Hieno patterini oli siis aiheuttanut virtapiikin ja sulake oli katkaissut sahkot. Siita selvittiin, kun nostettiin nappula ylos ja taas tuli sahkoa.

Mutta on tama ollut melkoista. Tanaan klo 16 pitaisi plumberin tulla vuokraisannan kanssa uudestaan. Mutta vuokraisanta sanoi, etta pista avaimet postilaatikkoon, han ottaa ne sielta with a metallic hook. Arvaan, ettei se toimi. Mutta mita tehda? En tieda. Onneksi lahden huomenna lampimaan Suomeen.

Alkaa kylla hohto karista Brysselin ylta. Keljuttaa, kun mikaan ei toimi. Ah, miksi elama on vaikeaa?"


Niinpä niin äitiseni, sitä samaa minäkin kysyn yhä uudelleen ja uudelleen. Ei ole pojasta polvi parantunut, ei.

Nyt kaikki joukolla lähettämään lämpimiä ajatuksia äitirukalleni, joka jäätyy hyisessä Brysselissä.

2 kommenttia:

Kaikkonen kirjoitti...

Yht'äkkiä mun huone, jossa ei tällä hetkellä ole ollenkaan sähköä, ei olekaan niin paha. Meillä on tosiaan taktisesti mun huone, kylpyhuone&sauna ja keittiö ilman virtaa, ja kokeilin eilen pimeässä suihkussa käyntiä. oli kovin jännää.

Sandra kirjoitti...

HOAS-asuja symppaa kympillä äitiäsi. Meidän viehättävä aamuskenaario oli tänään se, että peiton allakin jäätyi ja ikkunan alla sedät alkoivat sirkkelöidä jotain seitsemältä, kun me kerrankin olisi voitu nukkua vähän pidempään.