maanantai 19. marraskuuta 2007

Miksi en voi käyttää aurinkolasejani? Kysyn vaan!

Tuli niin akuutti inspiraation vajaus, että tunsin tarvetta avautua siitä internetissä.

Taiteilijasieluni on kutistunut pieneksi, harmaansinertäväksi tutisevaksi rusinaksi, joka köhii ja potkii kuivaa ilmaa. Tarvitsen muusan. Edelleen. Itseasiassa sain lääkärin määräyksen liikkua lisää ja tapailla naisia. Mistä sellaisia tähän hätään löytäisi, kun puolet ajasta kuluu koululla, puolet kotona levätessä ja puolet juhliessa. Ja sitten pitäisi vielä ehtiä liikkua. Kenellä on aikaa?
Mutta! Saatiin Bakkanaalit melko siististi hoidettua pois päiväjärjestyksestä. Mitä nyt organisointi kusi pahemman kerran, lipunmyyjät olivat liian humalassa, bändit jäi kiinni bändiviinan juomisesta, minä jäin kiinni kaljan juomisesta dj-kopissa ja sain lähestulkoot porttikiellon 45 Speciaaliin. Ei ainakaan tarvitse enää koskaan järjestää kyseisiä juhlia! Hah!
Nyt sitten pitäisi jotain opastuskeskusta tehdä hikikarpalot
päästä käsin sinkoillen. Raunioromantiikka kohtaa kiviröykkiön Saanan rinteessä. Lasin ja kiven sinfoniaa. Oulun ilmanala, lähinnä misantrooppinen, ei tue taideharrasteitani. Eikä aurinkolasien keräilyä. Helsingissä olisi parempi paistaa aamusta iltaan joululomalla.
Kaamoksen saapuessa Ouluun ihmiset muuttavat käyttäytymistään huomattavasti. Olemme kauniimman kämppiksen kanssa viettäneet aikaa tuijottamalla naurettavan suuresta olohuoneen ikkunastamme kotikatumme yöelämää. Vastapäisessä asunnossa esiintyy lihaksikas, melkein alaston mies lähes joka ilta. Kadun yöruokintapaikat tuovat paljon kaivattua draamaa lähiympäristöömme. Akrobaattiset suoritukset lähes kävelykyvyttöimiltä yön sotureilta heidän taitoillessaan jäällä samalla syöden känkkyannostaan kirvoittavat lämpimiä naurahduksia asunnossamme.
Tahtoisin lainata tähän väliin Stig Doggin, tuon suuren ajattelijan sanoituksia kappaleesta Talvella;

"Olo aamulla ankea, kankea
ikkunasta näkyy vain lumihankea.
Talvella paleltaa,
on Stigi neljän seinän sisällä vankina,
mieles Gambina, darravapina.
Oisin mielelläni etelässä,
Thaimaassa tai vaikka laivassa.
Karibialla juomassa ja naimassa."
...
"Veivaan koodii Finskille,
sanon sille; heivaa mut nopeesti sinne,
mis voi uida meressä
ja tytöil ei oo mitään daisojen edessä.
Drinkit kaadetaan kookokseen.
Jos ei sinne mahu, tyydyn vaik Rhoodokseen."

Valitukseni ontuvasta säejaosta. Piti tehdä lennosta.

PS. Sain juuri selville, että rokkikokki Bourdainillakin on kallo oikeassa olassa:Olen katu-uskottavin!


2 kommenttia:

aino kirjoitti...

Et ole katu-uskottavin, mutta voit olla kuudenneks. Kato se menee näin: Anthony Bourdain, Tom Waits, David Attenborough, minä, Dolph Lundgren, sit sä. Jos fiktiiviset lasketaan, ni Tyler Durden ja Jack Bauer menee sinne kärjen tuntumaan kans.

Ja mäkään en ole käyttänyt aurinkolaseja ku kerran viimesen kuukauden aikana.

Kaikkonen kirjoitti...

Hah! Mä oon käyttäny arskoja joka arkipäivä. Töihin mennessä on vielä pimeää, mutta mä kuljen autolla, joten siel saa (=pitää) käyttää niitä. Yeah.