maanantai 18. helmikuuta 2008

Pranzi e merende @ Flo

Lähtökohtaisesti mistä tahansa saa leivän tai pizzaviipaleen 2-3e hintaan. Enemmän maksavissa on parempi olla jotain ekstraa. Danten kirkon vieressä on kuuluisa pikkukioski, joka myy perusfirenzeläisiä lihavoileipiä ja muutaman askeleen päässä Casa di Danten lähistöllä toinen paikallinen "snägäri".

ChiaroScruro
Via del Corso 36
Aina vaan loistava. Käy ensin istumaan ja palaa sitten ovenvierustiskille tekemään tilaus. Erilaisia pastoja, liharuokia ja kasviksia saa myös sekoitella oman maun mukaisiksi kokoonpanoiksi. Juomat tarjoillaan pöytiin ja lopuksi maksetaan kassalle. Selviät varmasti alle 10 euron.

I Fratellini, joku Via Calzaiuolin sivukatu Orsanmichelen vieressä Santa Crocen suuntaan
Lounasaikaan helppo löytää sillä pienellä kojulla ei ole istumapaikkoja vaan firenzeläiset parkkeeraavat itsensä kadunreunustoille. Tuoreita leipiä miljoonin eri täyttein ja viiniä laseittain. Klo 14 jälkeen leipä alkaa kovettua eikä paikka ole enää parhaimmillaan.

'Ino, Via del Georgophili, aivan Uffizin ja Ponte Vecchion välissä
Myös Delicatessen-myymälä. Isot ja rapeat leivät itse valituilla täytteillä. Lasillinen toscanalaista viiniä kuuluu hintaan. Ystävällinen palvelu. Ja tutkikaa suklaavalikoimat! Yksi parhaista, joskin hieman kalliimman puoleinen, n. 7 e.

Panino Santo Spirito, Via de' Coverelli
Pastaa jne. mutta varsinainen vetonaula ovat piadinat (vähän kuin wrapit, kotoisin Emilia-Regionesta) ja focacciat, joita saa haluamillaan täytteillä hintaan 3 e. Lämpimän leivän kanssa on hyvä istuskella kirkon portailla tai tutkia piazzalla usein pidettäviä erilaisia markkinoita. Must-touhu erityisesti sunnuntaisin. Ihan paras!

Cucchialo Via Corso
Halpa, perus pizza tai calzone ilman copertoa. Myös kuumia munkkeja. Lushin vieressä.

Ei kommentteja: