keskiviikko 27. helmikuuta 2008

Tukholma con fotos v. 2.0

Jatketaan!

Seuraava aamu oli yhtä karmiva kuin edelliset. Voihkivat ruhot kiskotaan runsaaseen aamiaisbuffettiin ennen yhdeksää. Onneksi aamiaisbuffetti oli niinkin rönsyilevä, kuin oli. Oli pekonia, munakokkelia, nagei, sieniä, leipiä, leikkeleitä, jugurtteja, mehuja, miljoonaa erilaista aamiaismuroa ja kaikkea muuta. Ja kaikki luomu ja eko. Oli hyvä hotelli.

Aamiaisesta selvittyämme meidät kyyditettiin Hammarby Sjöstad -nimiseen kaupunginosaan. Uusi ja korea kerrostaloalue oli viimeistä piirtoa myöten suunniteltu ympäristöystävällisiä periaatteita seuraillen. Eko on pop Ruotsissa. Hävettää suomalainen takaperoisuus asian suhteen. Kuvia löytyy netistä.


Loppupäiväksi meidät päästettiin vapaaksi Tukholman heräilevään päivään. Ryntäsin päätä pahkaa Söderin länsiosaan etsimään yhtä pohjoismaiden parasta levykauppaa, Snickarsia. Nopean pyörimisen jälkeen löysinkin putiikin, mutta putiikki olikin vielä kiinni. Menin odottelemaan aukenemista läheiseen vege-paikkaan (Varvsgatanin ja Homsbrumsgatanin risteyksessä, kävelysillan alla). Oli ihan häijyn hyvää linssikeittoa, vaikka itse teen parempaa... Sitten vietin 2,5 tuntia levykaupassa. Tuliaiseksi sain 6kpl tuoksuvaa vinyyliä.


Loppupäivän pyörin päämäärättömästi kaupungilla. Östermalmstorgetilla törmäsin tajuttomaan kauppahalliin, jonka rinnalla jopa kaikki Suomen kauppahallit yhteenlaskettuna kalpenisivat. Muistutti lähinnä
valtavalla 1800-luvun lopun hallikatolla varustetulta Harrod'sin alakerrokselta. Lounastin lyhyesti läheisessä sushi-baarissa (8 palaa ja miso 70 kurnua). Paluumatkalla keskustaan bongasin MUJI-liikkeen, josta aiemmista suunitelmista poiketen piti ostaa muistilehtiö ja tusseja. Aiemmat suunnitelmat oli tuhlata viimeiset kruunut tyylikkäisiin nuuskarasioihin.

Sitten hyökättiin laivaan. Laivamatkailu meni suhteellisen siististi. Mitä nyt vaihtarit pakotti iskemään jotain tyttöä, joka keskustelun aikana osoittautui n. 16 vuotiaaksi. Herrasmiehenä tarjosin vähäisistä varoistani siiderin ja toivotin hyvää yötä. Saldona laivareissusta jäi litran pullo sport-viiniä ja pullo fraixenettiä, sekä 15 euron velka.

Saavuimme aamuvarhaisella Turkuun, Suomen Tampereelle. Nopean kauppahalliaamukahvin jälkeen muut lähtivät tuijottamaan rakennuksia ja minä lähdin täydentävälle aamukahvipullalle turkulaisen elokuvaajaystäväni seuraksi. Sillävälin kun ystäväni oli konferenssissa koulullaan, pyrin minä vetämään hirsiä hänen asunnollaan. Herättyäni kutsuttiin minut Alvariin ystäväni ja hänen koulutoverinsa seuraan juomaan kahvia ja puhumaan yleviä ja vähemmän yleviä. Blogimme Neiti Turun liityttyä seuraan siirryimme ADA-kebabravintolaan syömään hyvää kebabia (kiitokseni Neiti Turulle vinkistä!). Ravittuamme ruumistamme siirryimme läheiseen sarjakuvabaariin pelaamaan lääkärileikkiä. Leikit leikittyämme sain hetken aikaa huilata Omena-hotellin huoneessa, kunnes vaihtarit kiskoivat minut, ystäväni ja muut kuljettajat Turun yöhön.


Bileet oli hauskat. Alvarin jälkeen mentiin Dynamoon, jossa oli jotkut brittipop-bileet ja vaihtareilla oli hauskaa. Ja sitten kaksi nörttivaihtaria oli ihan lovena ja kaikki oli, et "aww..".
Sitten mentiin nukkumaan.

Aamulla lähdettiin Turusta ja mentiin katsomaan satunnaisten pikkukaupunkien vanhoja osia.
Sitten nähtiin se!


Villa-fucking-Mairea!

Se mesta oli vaan liian hieno. Liukuvaa tilaa, alkuperäisiä Toulouse-Lautrecceja seinillä ja Picasson pyttyjä hyllyillä. Sitten käytiin vielä Seinäjoella ja mentiin kotiin. Oli ihan helvetin magee matka!
Ei kommentteja: