tiistai 26. helmikuuta 2008

Tukholma con fotos

Vastaan edelliseen omin sanoin ja kuvin.

Jäin edellisessä tekstissä hotellille pitkän päivän jälkeen. Kävimme siis mm. Wanhassa Caupunkissa.


Oli kiva kaupunki. Käytiin muuallakin. Nähtiin Tukholman pääkirjasto. Oli muuten aika hieno:

Sitten käytiin hautuumaalla. Katsokaa kuvat netistä*. Oli hieno hautuumaa. Sitten mentiin Nadaan! Siihen josta olen jo hehkuttanut. Ja johonkin tyhjään, mutta styleen ravintola/baariin, sekä paskaan turisti-irkkubaariin.

Seuraavana aamuna lähdimme aikaisin liikenteeseen. Hyppäsimme Tunnelbaanaan ja matkustimme Tukholman Itäkeskukseen. Paikka näytti ihan joltain itämetron pysäkiltä, mutta silti jollain tavalla... ruotsalaisempi. Jokatapauksessa hutkaisimme kaksi kärpästä yhdellä kädellä. Tarkastimme lentokenttää muistuttavan rakenteilla olevan ostoskeskuksen:

Sitten näimme myös oikein hienon tiilirakenteisen lähiökirkon, jossa oli omituinen kasteallas. Katsokaa kuvat netistä*. Palattuamme sivistyksen pariin (keskustaan) bongasimme oikein tyylikkään ja hyvin mustan upouuden hotellin.

Keskustasta puikkasimme Tekniska Högskolanin alueelle tarkastamaan kuninkaallinen arkkitehtikoulu. (Termi kuninkaallinen tuo kaikkiin asioihin kultareunuksen, testatkaa vaikka!). Paikka näytti vankilalta. Niin sisältä, kuin ulkoa. Netti*.

Östermalmilla nautitun nopean lounaan (pystypastapaikat on ihan paras idea ikinä!) jälkeen visitoimme taas yhden tiilikirkon, Björkhagenissa. Tälläkertaa innostus ei ollut ihan niin käsinkosketeltavaa.

Päivän ehdoton kohokohta oli siirtyminen Moderna Museetin tiloihin. Jalat kävelystä hellinä taistelin koko Andyn näyttelyn läpi. Ei toivoakaan, että valtavaa vidomateriaalia olisi voinut edes pinnasta raapaista, kun jalat huutaa hoosiannaa. Mutta on se jumakauta hieno taiteilija. Näyttely sinällään ei avannut Andyä hirveästi lisää, mutta toi sentään orginaaleja kuvia näytille.

Hoiperreltuani takaisin hotellille ja lepäiltyäni hetken, menimme kakkoskuskin kanssa syömään etiopialaista ruokaa. Näköjään ajatus oli hyvin omaperäinen, sillä olimme ainoat ravintolassa. Toisaalta kello oli puoli kymmenen maissa. Mutta ei väliä! Etiopialainen ruoka on vaan niin hyvää! Injera leipää (joka muistuttaa vetistä hapankorppua), lammasta berberikastikkeessa, etiopialaista olutta (jonka etiketissä lukee ikäänkuin "
Alcohol Free, Hahaha") ja lopuksi aitoa, oikeaa etiopialaista kahvia. Leijuin.
Päästyämme hotelliin, kaappasivat vaihtarit meidät hotellihuonejuhliinsa, joista eteenpäin minun tuli toimia heidän oppainaan. Mentiin Nadaan. Ja sitten vielä murto-osa porukasta jaksoi johonkin omituiseen baari/yöklubi hommaan, jossa ei kuitenkaan ollut tanssilattiaa. Volyymi teinieuropopissa oli vain luja.

Jatkan kuulumisia myöhemmin. Pitää mennä syömään.

*Netti

1 kommentti:

aino kirjoitti...

No just niin! Kun mua on jo kauan vituttanu, että näkee vaan kuvia sellasen tyypin töistä jolla on ollu sellanen teema, että se on tehny vähän niinku kuvia kuvista. Eikä se oo yhtään sama nähdä sit niistä kuvista kuvia! Ni siks lähden viikon päästä keskiviikkona Stokikseen. Mistä syystä oisin aatellu, että oisit esim kertonu missä kandee syödä et cetera. Kun nyt oot kumminki käyny sen jälkeen kun minä viimeksi olen (helmikuu 2004, abiristeily) ja koet kaupungin muutenkin omaksesi.

Toi kirjasto pitäis ehkä tsekkiä jossain vaiheessa. Näyttää päheeltä.

A, jos luet tämän, villatakkisi on nyt virallisesti Inkalla.