tiistai 19. helmikuuta 2008

Tukholma v. 0.5Lähdimme Oulusta 17. päivänä ennen sarastusta. Nukkuminen oli jäänyt muutamaan silmälliseen, johtuen innostuksesta ja automatkailumusiikkimikstapen tekemisestä.
Matka taittui joutuisasti aina siihen asti, kunnes minun oli viimein tartuttava "puikkoihin". Väsymys oli tähän mennessä hoitunut energiajuomien, heräämisen jälkeisen vireyden ja musiikin avulla. Kuitenkin aurinkoisessa Vaasassa nautittu pikaruoka-lounas ja nouseva väsymystaso söi miestä tehokkaasti. Matka Vaasasta Turkuun taittui lihan taistelussa henkeä vastaan (tai jotain sinne päin). Liha yritti pysyä elossa, kun henki yritti päästä nukkumaan. Mielenkiintoisia hetkiä tuli vietettyä yli sataa kilometriä tunnissa liikkuvan auton ratissa, 8 ihmistä kyydissä, kun maisema vähitellen muuttuu yhdentekeväksi videopeliksi...
Selvisimme kuitenkin elossa vastoin kaikkia odotuksia. Jälkiviisaana voi mutista jotain siitä, kuinka autoilu on niin kuin pyöräily. Jos sitä on joskus tehnyt edes etäisesti onnistuneesti, osaa sen aina.
Löysimme siis itsemme lopulta Turusta. Nopean syömisen ja paikallisten kohtaamisten jälkeen siirryimme laivailemaan. Vastoin normaaleja suomalaistraditioita me autonkuljettajat hyökkäsimme hytteihimme nukkumaan. Järki kuitenkin palasi keskiyön myötä ja pari meistä vietti aikaa tutustuen Viking Linen yöelämään. Koska luen par'aikaa erästä hänen kirjaansa, en voi olla vertaamatta kokemuksiani ruotsinlauttojen elämästä Hunter S. Thompsonin kokemuksiin Las Vegasiin. Summatakseni tunteeni tähän lainaukseen:

"We're right in the middle of a fucking reptile zoo!


And somebody's giving booze to these goddamn things!"

Herätys oli liian aikaisin Tukholmassa. Ihmisen ei tulisi täytyä herätä kuudelta aamulla. Ainakaan rankan "ajopäivän" jälkeen. Jokatapauksessa kömmimme ulos laivasta ja pienen kävelyreissun jälkeen dumppasimme bagaasimme hotellille. Nopeasti sain huomata, että kiitos huonon numeropääni, olin unohtanut Visa Electroninin PIN-nimeron. Numerot muistan, järjestystä en. Mutta selviydyn.Käytiin katsomassa vanhaa kaupunkia, uutta kaupunkia ja hautausmaata.Loppupäivä meni hotellilla torkkuessa, itseväännettyä iltapalaa huoneessa syöden ja kakkoskuljettajan kanssa kaljalla käyden.

Jatkan merkintöjä myöhemmin.

1 kommentti:

mononegro del fuego kirjoitti...

hyvä on. luovutan. tekstin muotoilu ei halua leikkiä kanssani.

ei sit. en ois halunnukkaa..