maanantai 24. syyskuuta 2007

Järkyttävä havainto. Kuvittelin etten mitenkään erityisesti manifestoinut omaa suomalaisuuttani piiloutumalla muilta suomalaisilta Fiesolessa. Väärin... seuraa lainaus facebookista (älkääkä vain väittäkö etteikö se mesta kertoisi totuutta):

"Upon hearing finnish when abroad, you immediately duck for cover and hope they go away. Whatever you do, you in NO WAY, UNDER ANY CIRCUMSTANCE utter a single finnish word (By god, they might want to come and talk to you, as if that was completely acceptable finnish behaviour when not in Finland!)" koko pätkä löytyy täältä.

Mutta silti en ymmärrä miksei suomen kielessä ole futuuria.
Ei, en ole addiktoitunut, mutta kyseessä on vain semattinen ero, sillä päivittäinen tietokoneaikani ylittää kaikki sallitut rajat.

Ostin "Jane Austen's Guide to Dating"-kirjan pikkuliskolle Cardiffiin. Lapsukaisella on todellinen NATO-kämppä: puolalaisia, bulgarialaisia, liettualaisia ja virolaisia. Pyytäkää osoite multa ja lähettäkää sille kortteja, ettei se vaan ehdi keskittyä sosiaaliseen elämään ja tuo jouluna kotiin jotain rumaa teknikkoa , joka tekee vain tylsiä juttuja.

Toinen tänään opittu asia on, että antiikin vegetaristit näkivät kalan syömisen paheksuttavampana kuin lihan syömisen. Söpöys-faktori ei selkeästi kuulunut heidän repertuaariinsa. Kala on ylellisyyttä ja ylensyömistä, liha (nauta, possu, riista, linnut, you name it) rituaalista ja hengellistä. Miten tästä päädyttiin kristilliseen tapaan kalasta paastoruokana?

Olen myös katsonut läpi Darian ensimmäisen tuotantokauden ja siirryn kohta seuraavaan. Ja koska koneellani on odottamassa vielä kolmaskin, en voi olla kovin onneton.
Korvamatoni on naamioitunut Lords of Acidin Out comes the Evil-naamiaispukuun. Lopotomia-aika on tilauksessa.




...juu, mul on tylsää.

3 kommenttia:

eeva kirjoitti...

Ai niin hei. Kauko H. oli meillä viikonloppuna, ja käski sanoa terveisiä. Se muisti sut koska oli kuulemma tarkastanut reaalisi, joka oli ollut "lähes täydellinen". Ja osas jopa kertoa että oot Nivalasta kotoisin.

Mä olen jäänyt ihan ulkopuolelle tästä Facebook-jutusta. En ees tiedä mikä se on, ja yhtäkkiä kaikki puhuu siitä!

pixie kirjoitti...

Yhtälailla ulkopuolella koko jutusta. Enkä todellakaan ymmärrä miten joku voi hengatta yhdesä sivustolla kahdeksan tuntia päivässä.

NärhiA kirjoitti...

Miten helvetissä sä tunnet Kauko H:n?!?
juu, olen lähes täydellinen.
on täysin facebookin ansiota, että näen ensi viikolla kristianin ja emmin brysselissä ja tiedän vanhojen ystävieni kuulumiset.
en suostu pitämään sitä virheenä... niitten sivujen tuunaus on sit toinen juttu, nytin juttu pelotti.