torstai 24. tammikuuta 2008

Aperetivi @ Flo

ChiaroScuro Via del Corso 36
Loistava kahvila, tosin täysin keskustahinnoissa eikä terassia. Ultrasuklaista kaakaota ja hyvää kahvia innovaatiivisina kokeiluina (mm. mansikkabalsamicosuklaakahvi pistaasipähkinöillä). Hyvä lounas, usein täyttä. Aperetivon teemat vaihtuvat päivittäin.

Rex Cafe Via Fiesolana 23
Suosikkejamme. Hyvät juomat, tunnelma ja cibokin on maittavaa, tosin välillä varsin innovatiivista. Jazz soi erilaisina versioina taustalla ja livemusiikkia aperetiivien jälkeen n. 10:30. Kohtalainen hintataso, erityisesti ennen kahdeksaa. Jumalainen BailaysCafe ja maailman sokerisimmat Caipiroskat. Aperetiviaika 18-21:30.

Oibo Borgo dei Greci 1
Aikas staili mesta, eikä cibo ole erityisen loistavaa. Komean näköistä kuitenkin. Santa Crocen aukion vieressä. Hyvät drinkit, 7 e ja aivan mahtava soundtrack. Varmimmin tilaa löytyy yläkerrasta. Vastapäätä pikkuruinen viinibaari.

Negroni Via de'Renai 17
Oltrearnon puolella pienellä aukiolla. Hyvä lämmitetty terassi, hyvin staili. Etnisiä cocktaileja ja aivan mahtava ruoka. Paljon lämpimiä vaihtoehtoja, joten nälkä lähtee varmasti. 8 e klo 20 eteenpäin.

Sei Divino! Borgo Ognissanti 42
Hieman kävelyä, mutta yhdellä Firenzen hienoimmista ostoskaduista. Loistava ruoka, erityisesti meksikolainen buffet maanantaisin on vakiopaikkojamme. Kauniisti koristellut ja hyvät juomat, myös paljon erilaisia viinejä. Auki käytännössä aina, ruokaa myös myöhään. Aperetivit 19-22, 7 e.

Slowly Via Porta Rossa 63
Firenzen poshein cocktaileria yhdellä tylsimmistä kaduista, mutta aivan palazzo Strozzin vieressä. Kallis, mutta dah place to be. Ruokaa buffetissa ja pöytään tuotuna. Hyvin androgyyni tarjoilija, jonka sukupuolta olemme kohta puolivuotta arvailleet. Jos käytte ja keksitte kertokaa. Maailman tyhmimmät verkkosivut.

Moyo Via dei Benci 23
Brassihumua, paljon tummia miehiä ja söpöt baarimikot. Palvelu paranee espanjalla tai portugalilla. Valtavat lautaset, joihin mahtuu paljon kamaa pastapainotteisesti cibosta. Klo 22 jälkeen valot himmenevät ja musiikki vaihtuu hyvin pehmeäksi. Kaikenlaiset caipiroskat, -rinhat ja -rissimat alla fragola, melone etc varmin valinta.

Twice Via Verdi 57
Tiistaisin paikallinen Erasmus-ilta. Halpa ja hyvän näköinen. Cibo ok. Muuttuu hurjaksi r'n b-rytkytykseksi klo 23. Paljon miehiä, myös tanssimassa.

Noir Lungarno Corsini 12/14
Hyvin hip. Myös livemusaa. Väittävät hyväksi, itselläni ei ole kokemusta.

Pop Cafe, Piazza Santo Spirito 18
Yhdellä suosikkiaukioistani ja kirkkokin saatiin viimein auki yleisölle. Oltrearno. Aina täynnä johtuen loistavasta tunnelmasta ja hinta/laatu-suhteesta Vain 5 e. Myös lounasta (vege!) ja livemusaa.

Mangia Poco, Borgo Santi Apostoli, Duomon puoleinen reuna
Tälle paikalle en nyt muista osoitetta, mutta tunnistaa helposti violettikeltaisesta julkisivusta. Pieni paikka, josta avautuu yllättäviä tiloja alakerrasta. Halpaa viiniä laseittain (4e!) ja kaupungin isoimmat cafellattet (lähes suomalaista lasikokoa!). Hyviä torttuja, kakkuja ja voileipiä. Aperetivit aikaisin klo 18-20, jonka jälkeen paikka sulkeutuu. Myös lounasta.

Shot Cafe Via dei Pucci 5
Varmin tapa törmätä ulkomaalaisiin. Aperetiivit vain torstaisin ja sunnuntaisin. Luultavasti kaupungin halvin 2,5 eurolla, tosin ruokavalikoima ei sitten päätä huimaa. Tiistaisin olut-ilta, jolloin tuoppi kolmella egellä.

PÄIVITYS!
Kitsch Viale Gramsci 3
Kuinka mä tämän saatoin unohtaa? Legenda! Aparetiivin ruokamäärä on huikea ja usein paikalla on jopa oma kokki säätämässä särvintä nääntyville. Hieman keskustan ulkopuolella vanhaa kaupunginmuuria seuraavan kehätien varrella. Mutta lähellä mun asuinseutuja. Sekalaiset aikataulut, mutta aperetiivit ainakin to-la 19-22. Muuten lounasta ja peruscocktailbaari.

3 kommenttia:

aino kirjoitti...

Pyhää vihaa ja loputonta kevään odotusta.

pixie kirjoitti...

Mmm, caipirosca mansikan kanssa. Tahdon sinne, lupaan alkaa tarkkailla lentoja säännöllisesti..

Inka kirjoitti...

5 viikkoa ja sit mä tuun sinne. Jee.