perjantai 18. tammikuuta 2008

Come to Firenze!

Lentäminen Firenzeen on kallista. Valitan. Halvemmalla pääsisi jos asuisin Roomassa tai Milanossa. Tosin elinkustannusten nousu neutraloisi tuon eron nopeasti. Tarkemmilla päivämäärillä ja joustolla saa yleensä kyllä ihan ostettavissa olevia lentoja. Ettei käy kuten Miikalle, joka lensi suoraan Helsinki-Vantaalta Firenzeen ja maksoi 400 euroa. Minä kiersin ympäri Italiaa ja maksoin 150 e.

Toisaalta Firenzen omaa lentokenttää ei käytä kukaan, joten kannattaa suoraan tähdätä Pisan lentokenttää kohti. Pisasta pääsee Firenzeen sekä junalla että bussilla ja minäkin tulen kiltisti vastaan tarvittaessa kentälle asti. Matkaa noin tunti, kustantaa junalla 6 e ja bussilla 8 e.

Tällä hetkellä haku löysi lentoja toukokuulle sellaiseen (varsin kilpailukykyiseen) 350 euron hintaan (esim. täältä). Kahdella sadallakin on päästy, mutta alle sen meneminen vaatii halpalentoyhtiöitä ja raakaa suunnittelua. Myös Finskin viikottaiset tarjoukset kannattaa tsekata. Viimeksi lensin sellaisella ja kyllä oli olo kuin kuningattarella Ryanairin rynkytyksen jälkeen.

Ryanair lentää Pisaan, mutta ei Tampereelta. Välilaskun kanssa muuten ok, mutta ikävän usein se tarkoittaa myös yöpymistä lentokentällä. Olen varma, että ne laatii aikataulut sellaisiksi ihan tahallaan lisätäkseen ruokamyyntiä kahviloissa.

Ja sitten näihin kiertoteihin. Plussana halpa hinta, miinus puolena sekoileminen asemalla lipunoston kanssa. Automaatit toimivat kyllä mielestäni varsin hyvin ja luotettavasti, mutta toisaalta olen jo sopeutunut.

Ryanair lentää Milanoon suoraan Tampereelta. Lentoja on tosin vain kerran viikossa. Sieltä junalla pääsee Firenzeen. Lentokenttäbussi tuo suoraan asemalle ja matka maksaa noin 30 e. Kestää kolmisen tuntia.

Roomaankin pääsee. Junamatka kaksi tai neljä tuntia ja samalla logiikalla myös junaliput viidestätoista eurosta ylöspäin.

Yhtiöitä mm. germanwings ja volareweb.

Ja mitäkö minä suosittelen? Suorat lennot ja Pisaan. Paitsi jos Firenzeen on älyttömän hyvä tarjous.

Mutta jos Aino olet menossa jonnekin muualle täältä suunnasta, niin laskelmani saattavat heittää...

1 kommentti:

aino kirjoitti...

Ajattelin että. Koska mun yliopisto lusmuaa kuitenkin, taidan tulla jo vapuksi sinne. Siihen aikaan humanistien kesäloma alkaa kumminkin, eikä mitään mun kursseja ole ainakaan merkitty jatkuvaksi toukokuulle asti.

Joten: ylioppilaslakkeja, tippaleipiä, serpentiiniä ja skumppaa julkisella paikalla maassa, jossa se vaikuttaa omaperäiseltä idealta? Tosin sun lakkisi on arvatenkin jäänyt matkasta (ja jollei, niin MITÄ VITTUA?) ja mun on kadoksissa, mutta muuten.

Joo. Varaan lennot ens viikon aikana, kunhan saan loput kurssit alullensa ja niiden tenttipäivät kalenteriini.