torstai 11. lokakuuta 2007

La mafia finlandese

Hahaa, täällä on muutakin suomalaisasutusta. En olekaan ainoa. Tapasin oikein säällisen otuksen Turun suunnalta (aavemainen ja karmiva yhdennäköisyys Pekan kanssa!) ja sain kuulla myös vaasalaisesta tyttösestä. Jep, seuraavaksi valloitamme koko kaupungin.

Ehkä kohta tapaan muitakin opiskelijoita... Ensi tiistaina aion uskaltautua paikalliseen Erasmus-tapaamiseen, kun nyt kerta löysin mokoman liiton. Eivät sitten olleet viitsineet pistää nimeensä mitään Erasmukseen tai vaihto-opiskeluun nyt yleensä liittyvää sanaa. Ei mun webbitaidoilla sellaisia löydetä.
Kokeilimme piazza Republicalla ökykalliit drinkit. Koko satsi maksoi 21 euroa! Mutta aukio oli kaunis ja istuimme kyllä koko rahan edestä. Kahvila Gilli on perustettu vuonna 1733 eli sain sitten historiaa mahan täydeltä. Itse asiassa kahvila on vanhempi kuin aukio. Piazza Republica perustettiin vasta 1800-luvulla. Silloinen pormestari sai neron leimauksen ottaa mallia Pariisista ja repiä koko Firenzen keskusta alas uuden uljaan kaupungin tieltä. Vain vanha tori ja juutalaisghetto ehtivät kadota ennen kuin vastalauseiden myrsky ulkomailta pysäytti rakennustyöt. Onneksi, muuten saisimme nykyisen keskustan sijaan katsella tylsiä bulevardeja.

Hyviä uutisia opiskelujen tiimoilta. Olen istunut jo monella luennolla ja vieläpä juuri niillä oikeilla. Ja ymmärsin jopa jotain! Hämmentävää, sillä jotenkin olen koko ajan alitajuisesti ajatellut, ettei tästä kyllä mitään tule, mutta onpahan hauska kokemus. Yritin löytää uusia reittejä yliopistolle, mutta eksyin armeijan alueelle. Pyh, mitä jättävät porttinsa auki kaiken kansan kuljettaviksi...Vielä ilmoitusluontoinen asia. Huomasin, että kalenterissani on Ognissantin tienoilla tyhjää tilaa. Mummoa on valtava ikävä, eikä sekään ole niin nuori, että näkeminen edes jouluna olisi varmaa. Lopputuloksena lennän Suomeen torstaina 01.11. ja lähden 04.11. En tule Turkuun, mutta kaikki Helsingissä päin kuljeskelevat pistäkää ylös kalenteriin. Varaan ainakin yhden päivän ja yön kavereille. Perjantai vai lauantai?

8 kommenttia:

Kaikkonen kirjoitti...

HeiMoi :) Kiva lukea sun kuulumisia! Oon ollu vähä väskä, joten en ole kommentoinu, paha paha minä :)Sun kuvat piristää päivää. Niin, ja nyt täällä sataa kaatamalla ja eilen tuli räntää. Nice.

Sandra kirjoitti...

Hmm...Toihan on siis pyhäinpäivän viikonloppu. perjantaina olen iltavuorossa, lauantaina K-Team-Päivillä (älkää kysykö) ja sunnuntaina todennäköisesti puhun norjaa...Ja nyt en siis tarjoita kirjaimellisesti. Mutta jos sunnuntaina ennen lähtöä haluat nähdä mut darraisena, niin voin olla vapaana.

pixie kirjoitti...

Olisitko voinut tulla vähän aiemmin? Juuri tuolloin istun ja luen ja luen ja luen tenttiin.. :(
Olisi ollut kovin mukava nähdä, mutta en kyllä taida päästä. Budjettikin on hieman tiukalla ja käyn tässä kuussa kaksi kertaa Helsingissä.
Voisin muuten, kyllä kiitos, ottaa tuollaisen drinkin.

NärhiA kirjoitti...

Uah, sainko mä tän nyt kuulostamaan jotenkin vaatimukselta nähdä mua?
En yritä velvoittaa tai pistää teidän elämäämme sekaisin.
Ei se Suomeen tuleminen helppoa ole näillä hinnoilla ja tiukalla aikataululla, joten ymmärrän kyllä.

aino kirjoitti...

Mä en ahdistu! "Tuu vaan", mononegroa vapaasti lainatakseni. Mä oon täällä, meitsi chillaa meitsin mestoilla, meitsin huudit on ihan avoimet, tänne vaan... Voin tehdä ruokaa jos haluut nähdä uuden (punajuuriroiskeisen) keittiön!

NärhiA kirjoitti...

Pop.
tottakai haluun nähdä keittiön.
kuolen tosin kateuteen, mutta minkäs sille voi... muistissa on yhä piin ihana uus keittiö...

Sandra kirjoitti...

Emmää ahdistu. Kunhan yritän kuulostaa siltä, että on sitä elämää täälläkin päässä. Ja mikä sitä todistaisi paremmin kuin se, että menee työkavereiden kanssa kuuntelemaan Lauri Tähkää ja Paula Koivuniemeä (ei duettona, Herran tähden!). Olisi kuitenkin kivaa löytää joku Annen kokoinen väli aikatauluista, kun joulun jälkeen häivyn itsekin.

Inka kirjoitti...

Huh. Päätit Anne sitten tulla tänne just keskelle mun muuttohässäkkää. Jos pääsen kaivautumaan ulos kämpästä täynnä tavaraa epäjärjestyksessä niin lauantai-iltapäivä eli se 3.11. vois toimia. On kuitenkin jo ikävä.