tiistai 2. lokakuuta 2007

Kun Anne kouluun meni

Koulutushistoriani on sinällään alkanut varsin epäonnekkaasti. En ole vielä kertaakaan istunut oikealla luennolla. Tärkeintähän on kuitenkin, että olen osallistunut...
Joten muodin historian ja taiteenhistorian sijasta olen kuunnellut kritiikkiä Catullusta ja Vergiliusta vastaan sekä argumentointia etruskitaiteen kreikkalaispiirteistä. Mielenkiintoista sekin.

Viitenä päivänä viikossa vietän aamuni, n. 8:45-11:15, kielikurssilla. Sitten joko pysyn samassa lafkassa piazza Savonarolalla (iroonista, kun kaima järjesti Italian historian suurimmat kirjaroviot) vielä pari tuntia ja opiskelen Italian kulttuuria tai hipsin nopeasti yliopistolle piazza Brunellischille(kuvassa). Opiskelen, jos koskaan löydän niitä tunteja, kursseja nimeltä "Lineamenti di Storia del Costume dal XIV secolo al XIX secolo", "Storia dell'arte moderna, introduzione", "Temi e problemi di storia dell'eta moderna". Aika peruskamaa siis, ei tässä turhaan ärsytetä aivoja. Ongelmia on kielen kanssa ihan riittävästi.

Luentoja voi olla myös lauantaina, joten istun viimeksi mainitulla kurssilla la 11-13. Lisäksi kielikurssiin kuuluu kaikenlaista museovierailua jne. Nyt viikonloppuna pääsisi Chiusin etruskikaupunkiin, mutta olen Brysselissä.Professorit vaikuttavat oikein mukavilta ja puheesta ymmärtää suurimman osan. Kertaakaan en ole täysin kärryiltä pudonnut, mutta aihepiirit ovat olleet tuttuja.

Humanistinen laitos sijaitsee vanhassa luostarissa. Kielikeskus vanhassa kappelissa (rotunda). Tunteja järjestetään lähistöllä sokkeloisissa vanhoissa taloissa. Eksymiseni ei siis ole mikään ihme tai (pelkkää) kyvyttömyyttä.

Näistä ulkokuvista puuttuvat paksut savupilvet, jotka valtaavat pihat aina taukojen aikana. Röökiä tupruttavien ihmisten määrä on uskomaton. Haisen tupakalta jatkuvasti.



Sisäpihat saattavat olla koreita. Sisäpuolella jyllää kuitenkin taattu, jo Jusleniassa kokeiltu, tylsyys. Joku muu epäilemättä osaisi nimetä vuosikymmenenkin, mutta mulle tää muotoilu on aivan liian tuoretta. Tässä on koko humanistisen laitoksen aula. Kuvan ulkopuolella etualalla vahtimestari, taustalla portaiden vasemmalla puolella kirjasto. Portaita ylös eri oppiaineisiin.



Julkisivu ei houkuttele. Löytyy graffiteja, julisteita ja kodittomia. Humanistinen laitos päätymuurin takana. Piazza Brunelleschi on oikeasti vain jättimäinen parkkipaikka opiskelijoiden ja opettajien autoilla ja skoottereille. Prätkiä saattaa olla rivissä kadun reunalla niin tiheästi ettei rakennuksiin meinaa päästä sisään.








Paikallinen Proffa. Jossakin meillä on myös ruokaloita, mutta en ole vielä joutanut etsiämään. Olen lounasaikoihin aina tunnilla jossain tai siirtymässä Savonarolalta Brunelleschille. Paperilaput seinillä ovat lähes kaikki vuokrailmoituksia. Asunnonvaihto käy kiivaana näin syksyisin. Oikealla näkyy vilaus rotundan seinää.

1 kommentti:

NärhiA kirjoitti...

Kommentoin sit itseäni... oh how the mighty have fallen...
Olispa kiva jos joskus oppisin ymmärtämään sitä logiikkaa miten tämä kone muokkaa ihan taitoltaan ihan järkevän kirjoituksen siksi hirviöksi, joka lopulta blogissa näkyy.
Kyllä elämä on kurjaa.
Onneksi kämppikset toi pizzaa.