maanantai 15. lokakuuta 2007

La cucina italiana: Cosa si mangia?

Mitäs täällä kulinarismin luvatussa maassa sitten oikeasti syödään (siis arkielmässä, kaikkien Jamie Olivierien etc. ulkopuolella)?

Pastaa, pastaa ja pastaa. Eri muotoisena ja erilaisilla soosseilla, täytteellä tai ilman, mutta silti pastaa. Myönnettäköön, että kastikkeet ovat innovatiivisempia kuin mihin itse pystyisin.

Hiilihydraattibakkanaalit. Tosin elän pohjoisitalialaisten keskellä. Thus, ruokavalio on raskaampi ja kala sun muut merijutut harvinaisia.

Kaksi lämmintä ruokaa per päivä. Pastaa lounalla ja lihaa illallisella. Annokset ovat pieniä. Ahdistaa.

Salaatit? Harvoin. Aamupala? Kuppi kahvia. Tee? Aina keksien kera. Manun saa jostain ihania öljyä tihkuvia rinkeleitä, joita saan aina välillä maistaa. Olen kade. Juusto? Kaikkialle, eri makuina ja koostumuksina, kunhan sitä on paljon. Liha? Yleensä makkaroita. Jauhelihaa hädin tuskin tunnetaan. Broileria saa vain kokonaisena, grillattuna tai ei. Kala tarkoittaa tonnikalaa. Tomaattikastike Barillaa.

Jopa yksin syödessä käytetään tarjoiluastioita. Ruoka syödään pöydässä, ei esim. sohvalla. Aina toivotetaan hyvää ruokahalua. Syödään nyt ylipäätään yhdessä.

Jostain syystä olen tehnyt jotain täysin väärin ja onnistunut laihtumaan täällä ollessani...

Ei kommentteja: