perjantai 19. lokakuuta 2007

Lancia l'anatema contro i libri!

Viikon lainaus:
"It's this blasted puberty, Butler. Every time I see a pretty girl, I waste valuable mind space thinking about her."
"I thought so, but I don't have a lot of experience with humour."
suoraan Master Fowlilta. Mä rakastan sitä jätkää.

Voisikohan/kehtaisikohan sitä jo näin etukäteen kiertää kaupungin kirjakaupat läpi ja jättää kuvansa kassoille? Että sitten kun yritän kolmetta kertaa samana päivänä raahata valtavaa kirjapinoa kassalle maaninen kiilto silmissä voisivat myyjät tiukasti käännyttää minut pois.

Täällä pitäisi nimittäin riittää rahaa muuhunkin kuin kirjoihin.

Mutta ette usko, miten kauniita painoksia täältä löytyy! Ah.
Hugo Pratt julkaisi italiaksi. Ecolta ilmestyi juuri äärimmäisen inspiroiva Storia della belezza ja vieläkin paremmalta kuulostava sisarteos Storia della bruttezza.
Paleografia di lattina? Il Principe? La Divina Commedia? Puhumattakaan museologian teoksista! Ei näitä Suomesta löydy kun ei ole oikein museoitakaan...
Keittokirjat? En edes aloita.

On tuskaa elää ilman kirjastolaitosta. Vaikka maksan sinne myöhästymismaksuina varsin muhkeita summia. Kaipaan proosaa ja narratiivia. Sellaiset pikkujutut kun tuppaavat olemaan vähän köyhempiä tieteellisissä teksteissä.
Olen tehnyt lupauksen, että ostan vain yhden romaanin viikossa. Katsotaan nyt miten pitkälle rahat riittävät...

P.S. Hankin viimein italialaisen puhelinnumeron. Tämä kulkee mukana jatkuvasti, suomalainen harvemmin. Joten nyt kaikki häiriköimään...
Mitäs sitä nyt turhia salaamaan? Hankin vain uuden prepaidin, jos joku shanghaijaa tämän nykyisen. Eli maatunnus 39. Numero 389 1505421.
Jos ymmärsin oikein voitan jokaisesta viestistä ja puhelusta muutaman sentin puheaikaa itselleni. Joten alkakaahan tekstailla!
Jospe, lähetätkö uuden numerosi? Kukaan rakkaan perheesi jäsenistä ei ole tainnut sitä vielä saada. Ainakaan minä en ole ja isä onnistui deletoimaan omansa.

Ei kommentteja: